Köpvillkor

När du handlar av oss accepterar du villkoren:

Betalning

All betalning sker med Swish, Klarna checkout eller Stripe (kort - VISA/Mastercard). Samtliga priser anges i svenska kronor (SEK) inklusive 25% moms, men exklusive frakt. Man måste vara över 18 år för att beställa av oss. Är man minderårig krävs enligt lag målsmans tillstånd vid handel på nätet.


Orderbekräftelse:

Du får en orderbekräftelse till den angivna e-postadressen inom 24h. Har du inte fått någon i din inkorg kanske den har fastnat i skräpposten eller att du angivit fel e-post. Det kan också vara så att din beställning inte gått igenom av någon anledning. Är så fallet kontakta oss så löser vi detta.


Leverans

Dina varor levereras vanligtvis inom 2-4 veckor då alla produkter i webbshoppen sys på beställning om inget annat anges. Vi försöker alltid leverera så fort vi kan.

Lagervaror skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Vid kampanjer, ny lansering eller helgdagar/semestertider kan leveranstiden bli något längre. 

Alla ordrar skickas med DHL till ditt närmsta ombud, enhetsfrakt på 69 SEK. Kontakta oss om du får problem att hämta paketet innan utsatt tid. Du som kund ansvarar för att den leveransadress du lämnat till oss är riktig.

OBS! Vid o-uthämtat paket skickas en faktura på 250SEK om du vill ha paketet skickat på nytt, då vi blir tvungna att betala både ny frakt och returfrakten samt straffavgift. Om du inte vill att vi skickar paketet på nytt återbetalas beloppet för varorna, ej frakt kostnader om 250SEK. 


Retur & Reklamation
Om du mot förmodan ångrar ditt köp eller inte är nöjd så skicka snarast e-post till oss på [email protected]

Du har 14 dagars ångerrätt när du handlar på distans, detta gäller i vårt fall endast lagervaror. De plagg som sys upp på beställning omfattas ej av ångerrätten! 

Vid retur får plagget inte vara använd eller tvättad. (Endast testad)  Plagg skall vara hela och rena, pga allergier kan vi inte ta tillbaka plagg som har fått hår från djur på sig. Därför måste eventuell päls som fastnat på plagget tas bort noggrant innan plagget returneras till oss. 

OBS ingen returrätt gäller på specialbeställningar/produkter som sys på beställning. 

Vid retur/byte står du som kund för returporto samt transportrisk (OBS! alla returer skall skickas med spårbar frakt!). Efter att returen mottagits och granskats av oss skickar vi ersättningsvaran eller återbetalar värdet av varan (minus frakt) inom 14 dagar. Om felet beror på oss så står vi för fraktkostnaderna, se reklamationer.

Alla Reklamationer skall ske inom 14 dagar. Vänligen inspektera varan vid mottagandet och rapportera eventuella fel till oss snarast. Vid mottagen reklamation och genomgång av vara/varorna återbetalas det betalda beloppet för varan/varorna, samt fraktkostanden åter till oss (fraktkostnad från köptillfället återbetalas ej) 

Så här gör du vid retur/reklamation

1. Skicka ett mail till [email protected] och avvakta vårt svar.

2. Packa väl. Återanvänd gärna förpackningen ni fick varan i. Var försiktig när du försluter paket. Fastnar klister eller tejp på varan kan den bli skadad och då kan ev. ej återbetalning ske .

Returnera aldrig varor utan att ha kontaktat oss i förväg enligt ovan. Vi löser inte ut försändelser returnerade mot postförskott eller efterkrav.

 Icke godkända returer/reklamationer 

Vi godkänner inte returer av varor som brister i något av följande:

• Är uppenbart använda eller på annat sätt avviker från originalskicket.

• Om etiketter saknas eller är skadade.

• Vi vill ha din retur hos oss inom 14 dagar från det att ditt paket hämtades ut.

Information om distansköplagen finns på www.konsumentverket.se
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Avbeställning
Skulle du ångra din beställning eller om du vill ändra något, skicka snarast ett mail till [email protected] så att vi förhoppningsvis hinner ändra eller stoppa beställningen. Du har rätt att avbeställa en vara innan den levererats, men har vi köpt material till din beställning eller påbörjat arbetet / utfört arbetet har vi rätt att kräva ersättning för detta. Om vi inte levererar inom vår överenskomna tid har du rätt att häva avtalet.


Personuppgifter: 
Personuppgifter som lämnas vid beställning används endast för att vi ska kunna skicka beställningen till rätt adress.
E-post och mobilnummer som lämnas kan i vissa fall användas av oss för att komma i kontakt med dig angående en order eller vid nyhetsutskick (endast e-post).

Allt enligt dataskyddsförordningen, GDPR.
Ansvarig för hanteringen av personuppgifter är Nordanro Design, Lögdövägen 45, 861 92 Bergeforsen

Står inte ditt namn på dörren eller brevlådan är det viktigt att du skriver en sk. C/O adress detta gäller även om du vill ha ditt paket skickat till ett företag.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför min kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från min sida, som gör att jag ej kan hålla nämnda avtal, skall utgöra grund till att jag befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.


Övrigt

Alla våra produkter är handgjorda, detta innebär att små variationer i tillverkningen kan ske. Detta då ett handgjord plagg aldrig kan ha samma koherensgrad i tillverkningen som ett maskintillverkat plagg. Vi garanterar att alla plagg håller hög kvalité och är skickligt tillverkade, men utseendevariationer kan uppstå vid manuell mätning, tillskärning och sömnad. Dessa variationer är en del av det som gör handgjorda produkter så unika. Därför måste du som kund förstå att vissa rimliga fel kan finnas i produkten.

Vi reserverar oss för eventuella skrivfel på sidan samt slutförsäljning av produkter. Då våra plagg är handgjorda kan tygernas motiv-placering skilja sig från plagg till plagg. Varan du får hem ser därmed kanske inte exakt ut som den du sett i webbshoppen. Vi försöker göra vårt bästa för den bästa färgåtergivningen, men tänk på att färger kan återges olika på olika skärmar. 

Dessa ovan nämnda skillnader är inte skäl nog till återköp.

Storlekar. Dom mått som står i våra storlekstabeller är måttet på kroppen, inte på plagget. Är du osäker på storleken, kontakta oss före köpet. Du som kund ansvarar för att mäta din kropp korrekt och därmed välja storlek efter just dina mått.
Godkänd för F-skatt
Org.nr: 8807268506